Bizi Arayın: 0212 909 03 80
Şubat 2003 den beri Avrupa birliğinin mevzuatı olarak yürürlükte olan ROHS, Elektrikli ve elektronik cihazlarda (EEE) tehlikeli maddelerin kullanımını kısıtlar ve bu tür ekipmanların toplanmasını ve geri dönüştürülmesini teşvik eder.
Asıl amacı elektrikli ve elektronik ekipmandan kaynaklanan atıkları kontrol etmektir. Bu tür (EEE) ürünlerin geri dönüşümünü ve / veya yeniden kullanımını artırmak için oluşturulmuş bir direktiftir.
Avrupa birliği tarafından 21 temmuz 2011 tarahinde yürürlüğe giren ve 2011/65 / EU sayılı yönerge ile RoHS yönergesi güncellenerek “RoHS-Recast veya RoHS 2” adı ile Avrupa birliği üyeleri tarafından tanındı. 2 Ocak 2013 tarihine kadar üye ülkelerin ulusal mevzuatına aktarılması zorunlu oldu. 22 Temmuz 2014 itibarıyla madde kısıtlamaları, yeni ürün kategorilerini kademeli olarak uygulandı.
2015 yılında, kısıtlanmış maddeler listesi, 2015/863 sayılı değiştirici Direktifte yayınlanan dört plastikleştirici veya ftalat ilavesiyle ifadesi ile yürürlüktedir. Genel anlamda RoHS 3 olarak ta adlandırılsa da Avrupa komisyonu tarafından kabul görmüş bir ifade değildir.
Ürünlerinizin RoHS muafiyetine uygun olabileceğini düşünüyorsanız, farklı muafiyetler ve yenileme durumları hakkında bilgi edinmek için AB'nin RoHS web sitesini kontrol edin. https://ec.europa.eu/environment/waste/rohs_eee/adaptation_en.htm
Muafiyetlerin değişebileceğini unutmayın, bu nedenle ürünlerinizle ilgili muafiyetlerin hala geçerli olduğundan emin olmak için web sitesini düzenli olarak kontrol edin.