Bizi Arayın: 0212 909 03 80

Mouse Pad Ürününde İstenen Testler


                fare altlığı testi

Fare altlığı (mouse pad) ürününde istenen laboratuvar testleri nelerdir? 

31 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren 2019/12 Tüketici Ürünlerinin İthalat Denetimi Tebliği ile risk teşkil eden bir çok ithal ürün grupları TAREKS sistemi altında denetime tabi tutulmaktadır. Bu tebliğ kapsamında akredite laboratuvarlar tarafından teste tabi tutulacak ürün gruplarına (gtip) ve bu ürün gruplarına dair yapılacak analizlere buradan ulaşabilirsiniz.

Mouse Pad ürününde yapılan laboratuvar testleriSürekli gelişen teknoloji ile birlikte günümüzde bilgisayarı olmayan bir ev, neredeyse yok gibi. Bilgisayarlar ile birlikte hayatımıza giren ek parçalardan bir tanesi olan fare altlıkları (mouse pad) artık risk grubunda değerlendirilmektedirler.

2019/12 tebliği ile birlikte risk grubuna dahil edilen ve artık denetime tabi olan ürün gruplarından bir tanesi olan fare altlığı (mouse pad)’dir. Fare altlığı (mouse pad) ürün grubunda talep edilen laboratuvar testleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

GTİP  Madde İsmi Kullanım Amacı İlgili Mevzuat Test
3926.90.92.00.11 Fare altlığı 
(Mouse pad)
Fare altlığı 
(Mouse pad)
Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik Kadmiyum Bileşikleri

Kadmiyum Testi Ürünün Hangi Bölgelerine Yapılır? Nasıl Değerlendirilir?

Kadmiyum, cilt ile temas eden ürünlerde insan sağlığını birebir etkileyen en toksik ve zararlı ağır metallerden bir tanesidir.

Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik (KKDIK) Ek-17’de cilt ile uzun süreli yada kısa süreli temasla ilgili herhangi bir açıklama olmadığı için fare altlığı (mouse pad) ürününün tüm kısımları teste tabi tutularak, değerlendirilir.

Ürünün her bir bölgesi ayrı ayrı tanımlanarak, ürünü oluşturan farklı materyal ve plastik ürünlere, plastisol baskılara ve metal ürünlere test uygulanır. Aynı materyal bile olsa eğer renk farklı ise, her bir farklı renk teste tabi tutulmalıdır.

Kadmiyum testi için KKDIK ile birlikte limit 0,01%’e (100 mg/kg) olarak belirlenmiştir. Bu düzeye eşit veya daha fazla miktarda kadmiyum içeren ürünler KALIR olarak değerlendirilir.

Laboratuvarımız kadmiyum testinde TS EN ISO/IEC 17025 akreditasyonuna sahip bir laboratuvardır. Akreditasyon kapsamımızı burada görebilir ve dilerseniz bize buradan ulaşabilirsiniz. 

Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!