Bizi Arayın: 0212 909 03 80

Kozmetikte Koruyucu ürün etkinlik


                Kozmetikte Koruyucu ürün etkinlik

Antimikrobiyal koruyucu nedir?
Antimikrobiyal koruyucular, Üretim aşamasında mikroorganizmaların mikrobiyolojik olarak büyümesini engellemek için kullanılır.. Koruyucu maddeler, kozmetik ürünlerin başlıca bakteri, maya ya da küf şeklindeki mantarlar ile kontamine olma olasılığına karşı genellikle bitmiş ürüne, üremelerini engellemek ya da ürünün kimyasal olarak bozunmasına önlemek amacıyla kullanılan kimyasallardır.Antimikrobiyal koruyucu olarak kullanılmakta olan bu maddeler mikroorganizmaların öldürücü veya üremelerini durdurucu özelliklere sahiptir. 

Kozmetik ürünlerde koruyucu etkinlik testi
 Kozmetik ürünlerin orijinal ambalajı açılmadan önce ve son kullanıcı tarafından kullanılması süresinde mikrobiyolojik olarak stabil kalması için kullanılan koruyucuların etkinliğinin test edilmesini kapsamaktadır.
Ürüne; Pseudomonas aeruginosa, , Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Candida albicans ve Aspergillus brasiliensis (Aspergillus niger) mikroorganizmaları ile referans metotlara uygunluk gösteren sayıda mikroorganizma laboratuvar koşullarında inoküle(Mikrobiyal üremenin başlaması ) edilerek süreç başlatılır.
⦁    Pseudomonas aeruginosa ATCC®9027
⦁    Staphylococcus aureus ATCC®6538
⦁    Escherichia coli ATCC®8739
⦁    Candida albicans ATCC®10231
⦁    Aspergillus brasiliensis (A. niger) ATCC®16404
 Uygulanan test yöntemine göre değişmekle birlikte, ISO 11930 a göre 0, 7, 14 ve 28. günlerde mikroorganizma sayımları için ürün, içindeki koruyucu maddenin etkinliğini sıfıra indirmek amacıyla  nötralizana alınmakta, nötralize edilen bu örneklerden, uygun seyreltmeler yapılarak, sayım uygulanmaktadır.

Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!