Bizi Arayın: 0212 909 03 80

Fenoksietanol Tayini

Fenoksietanol Tayini

Fenoksietanol Nedir ?

  • 2-fenoksietanol; Organik yapıda olan kimyasal bileşiktir.
  • Fiziksel görünüm olarak renksiz,yağlı ve sıvı formundadır. Hoş bir kokuya sahiptir.
  • Erime noktası 11 °C ile 13 °C arasındadır.
  • Fenoksietanol , kozmetik ürün çeşitlerinde en yaygın şekilde kullanılmakta olan  koruyucu maddelerden biridir.
  • Bakteri, küf, mantar ve diğer zararlı bakterileri yok eder.
  • Fenoksietanol geniş bir pH aralığında etki düzeyine sahiptir.
  • Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin bozulmasını önler.
  • Cilt bakım ürünleri, makyaj ürünleri ve deterjan çeşitleri gibi çeşitli maddelerin üretiminde kullanılan koruyucu madde antibakteriyel ve antifungal özelliğe sahip olmasıyla bilinmektedir.

Fenoksietanol Tayini

Uçuculuk oranı oda koşullarında düşük olmasından kaynaklı  uzun süreli depolamalarda bile kaybı olmayan bir maddedir. Bu özelliği sayesinde rakip koruyucu maddelerden fazla rağbet görmektedir. Bazı kişisel bakım marketlerde kullanımına izin verilen koruyucu madde aynı zamanda bazı ülkelerde de serbest bırakılmış durumdadır.

EU 1223 Avrupa Direktifleri mevzuatında fenoksietanolün sadece belirli oranlarda kullanılabileceğine izin veriliyor. Bu nedenle piyasaya sunulacak kozmetik ürünlerde fenoksietanol testi yapmak gerekiyor.

Fenoksietanol tayini için esas alınan bazı yöntemler :

  • 2-Fenoksi Etanol Miktar Tayini GC Yöntemi
  • 2-Fenoksi Etanol Miktar Tayini  HPLC-DAD Yöntemi

.

Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!